Portfolio Daniëlle Dietz
competenties cluster 1

Stressbestendigheid

Situatie 1.: Medewerker, Stripdagen Houten op 27 & 28 september 2008

Taak: 27 september moest ik opbouwen en de 28ste  begon het evenement en moest ik helpen bij de tasjes uitgave en assisteren bij de veiling.

Actie: We moesten met een paar man 2000 tasjes vullen in korte tijd. We hadden een heel handig samenwerk systeem bedacht, zodat dit vlot zou lopen. Dit testte wel mijn stressbestendigheid.

Resultaat: Alle tasjes waren optijd gevuld en we hadden zelfs nog tijd over om de tasjesuitgave netjes klaar te zetten.

Terugblik: Als ik terug kijk ben ik erg tevreden met mijn werkwijze. Ik heb goed samen gewerkt en veel inzet getoond, hierdoor konden we de stress een beetje onder controle houden zodat het het eindresultaat niet zou beïnvloeden.


Situatie 2.: Op zondag 7 september werd de roodharige dag 2008 gehouden in de grote kerk in Breda. Er kwamen 2500 roodharige en 7500 personen aanhang. Het regende heel hard die dag, terwijl er een maximaal aantal mensen de kerk in mocht. Vele gasten stonden dus buiten in de kou. En binnen was het stampend druk.

Taak: Ik werd zonder uitleg over wat de muntjes precies inhielden achter de munt tafel geplaatst. Deze moest mensen kopen als ze wouden eten en drinken en voor bepaalde activiteiten hadden ze een muntje nodig.

 Actie: Ik heb de klanten die muntjes wouden kopen zo snel mogelijk geholpen, er stond namelijk een hele lange rij. Mijn stressbestendigheid is aardig op de proef gesteld. Ik zorgde dat ik ondanks de stress de gasten zo snel en goed mogelijk geholpen konden worden.

Resultaat: Gasten waren tevreden met hoe snel ze geholpen werden. En verzekerde mij dat ze volgend jaar weer terug zouden komen.

Terugblik: Terugkijkend heb ik goed gehandeld. Ik was bereid om veel voor de gasten te doen als ze vragen hadden en handelde zeer snel. Ik was de stress goed te baas.

 

Plannen en organiseren 

Situatie 1: Op 24 maart heb ik samen met een andere feecie medewerker, het medewerkersfeest georganiseert.

Taak: Hiervoor moest ik alles goed inplannen en het feest organiseren. En alles communiseren naar de gasten.

Actie: Ik heb een strakke tijdsplanning gemaakt en had daarbij goed rekening gehouden met onverwachte tegenslagen, zodat we tijd zouden hebben die problemen te verhelpen.

Resultaat: Alles was goed op tijd geregeld en de tegenslagen die we hebben gehad konden we tijdig verhelpen.

Terugblik: De planning was erg goed, alles was op tijd gedaan, waardoor we geen stress hebben gehad.

 

Inzet

Situatie 1.: Op 2 december heb ik geholpen bij de propedeuse uitreiking, Ik werd die ochtend alleen wel wakker met koorts, hoofdpijn en een oorontsteking.

Taak: Hier heb ik geholpen met het op- en afbouwen en het serveren van hapjes en drankjes.

Actie: Ik heb al mijn taken gewoon gedaan, en ondanks dat ik ziek was ben ik gekomen en tot het eind gebleven, en hard gewerkt. Ook heb ik naar de gasten niet laten merken dat ik niet zo lekker was.

Resultaat: Alles was op tijd klaar, voordat de gasten kwamen en ze hoefde niet lang te wachten op hun hapjes en drankjes.

Terugblik: Ondanks dat de avond goed verlopen was, had het verstandiger geweest om eerder naar huis te gaan en uit te zieken, want nu was ik de rest van de week ziek.


Situatie 2.: In Blok B was ik projectleider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taak: Als ik projectleider moest ik de groep aansturen en zorgen dat iedereen gemotiveert bleef.

Actie: Ik hield mij altijd aan de afspraken en zorgde ervoor dat de rest deze afspraken ook naleefde. Ik was overal van op de hoogte en speelde deze informatie door aan de rest van de groep. En als het wat minder ging in de groep zorgde ik met mijn enthausiasme ervoor dat de rest van de groep ook weer zin had om verder te werken.

Resultaat: De sfeer in de groep was erg goed, en iedereen wist precies wat er moest gebeuren, en waar de rest op dat moment mee bezig was.

Terugblik: De projectgroep was erg tevreden met mij als projectleider. Als ik weer projectleider word moet ik wel gelijk wat strenger worden als gedrag van projectleden niet oké is.


Situatie 3.: medewerker, Stripdagen Houten op 27 & 28 september 2008. Hier moest veel gebeuren qua opbouwen en helpen op het evenement zelf.

Taak: 27 september moest ik opbouwen en de 28ste begon het evenement en moest ik helpen bij de tasjes uitgave en assisteren bij de veiling.

 Actie: Bij het opbouwen moesten wij ons inbeelden wat de handigste plekken waren om alles neer te zetten en het opbouwen. Daarna moesten we met een paar man 2000 tasjes vullen in een paar uur tijd. Ook moest ik helpen bij de veiling, hier moest ik hele zware boeken omhoog houden totdat ze naar het volgende item gingen. Bij deze acties heb ik hard gewerkt en veel inzet getoond.

Resultaat: Het opbouwen was een succes. De volgende dag bleek dat alles heel praktisch was ingedeeld. Ook bij de veiling waren ze erg blij met mijn inzet.

Terugblik: Als ik terug kijk ben ik erg tevreden met mijn werkwijze. Ik heb goed samengewerkt en veel inzet getoond. De werkgevers vonden dat ik hard had gewerkt.

 

 

Kwaliteitsgerichtheid

Situatie 1.: Op 2 december heb ik geholpen bij de propedeuse uitreiking, Ik werd die ochtend alleen wel wakker met koorts, hoofdpijn en een oorontsteking.

Taak: Hier heb ik geholpen met het op- en afbouwen en het serveren van hapjes en drankjes.

Actie: Ondanks dat ik ziek was stelde ik hoge eisen aan mezelf en bleef gewoon hard doorwerken.

Resultaat: Alles was op tijd klaar, voordat de gasten kwamen en ze hoefde niet lang te wachten op hun hapjes en drankjes.

Terugblik: Ondanks dat de avond goed verlopen was, had het verstandiger geweest om eerder naar huis te gaan en uit te zieken, want nu was ik de rest van de week ziek.